Blogi

Mikä on 5:2 paasto?

Posted by on helmi 17, 2019 in Suklaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Mikä on 5:2 paasto?

Mikä on 5:2 paasto?

:2-ruokavalio on eräänlainen väliaikainen paasto. Tämä paasto koostuu vuorottelusta paaston ja normaalin ruokailun välillä. 5:2 paastossa kalorien saantia rajoitetaan maksimissaan 75 prosenttia kokonaiskalorimäärästä kahtena päivänä viikossa ja muina viitenä päivänä syödään normaalisti. Tämä ruokavalio on terveellinen painonpudotuksen ja terveyden kannalta. 5:2 paastoamisen pääperiaatteet 5:2 paasto perustuu tavallisen syömisen ja paastoamisen vuorotteluun. Tavoitteena on löytää esivanhempiemme metsästäjä-keräilijöiden ruokarytmi. Joidenkin...

lue lisää

20 faktaa suklaasta mitä et tiennyt aiemmin

Posted by on marras 11, 2018 in Suklaa | Kommentit pois päältä artikkelissa 20 faktaa suklaasta mitä et tiennyt aiemmin

20 faktaa suklaasta mitä et tiennyt aiemmin

Suklaa on tutkitusti koko maailman suosituin herkku, jolla on vastustamattoman nautinnollinen maku. Suklaata nautitaan niin sellaisenaan kuin sitä myös käytetään monissa eri jälkiruoissa. Suklaa kuitenkin sisältää suuren määrän kaloreita ja moni tunteekin olonsa jopa syylliseksi suklaan nauttimisen jälkeen, vaikka se on itseasiassa turhaa. Varsinkin tummasta suklaasta puhuttaessa. Tumma suklaata nauttiessa keho saa muun muassa antioksidentteja sekä muita terveyttä edistäviä raaka-aineita. Kuten kaikki tiedämme, tummasta suklaasta on kohistu...

lue lisää

Mieti ja syö vihreästi – luomu & lähiruoka

Posted by on huhti 27, 2018 in Suklaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Mieti ja syö vihreästi – luomu & lähiruoka

Mieti ja syö vihreästi – luomu & lähiruoka

Nykyään kiinnitetään huomattavasti enemmän huomiota ruoan alkuperään ja siihen, mistä asti se tulee omaan ruokapöytään. Jo vuosia onkin tunnettu termi nimeltään lähiruoka. Lähiruoka on ruoantuotantoa ja -kulutusta, joka käyttää oman alueensa raaka-aineita ja tuotantopanoksia. Lähiruoka voi olla lihaa, maitotuotteita, viljatuotteita, hilloja tai muita maataloustuotteita.Lähiruoka on käsitteenä toistaiseksi melko vakiintumaton ja epätarkasti määritelty. Esimerkiksi maantieteellisesti lähiruoaksi saatetaan laskea vain muutaman lähikunnan...

lue lisää

Suklaan ennustetaan loppuvan maailmasta

Posted by on huhti 10, 2018 in Suklaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Suklaan ennustetaan loppuvan maailmasta

Suklaan ennustetaan loppuvan maailmasta

Maailma muuttuu ja ihmiset sen mukana. Suklaan rakastajille siinä mielessä huonoja uutisia, että suklaan on ennustettu loppuvan maailmasta noin 40 vuoden kuluessa. Tutkijat ovat tehneet taustatyötä on saatu selville, että ilmastonmuutoksesta johtuen suklaa saattaa loppua maailmasta vuoteen 2050 mennessä. Nykypäivänä suurin suklaan tuotanto eli siis kaakaopuiden tuotanto tapahtuu Länsi-Afrikan sademetsissä. On kuitenkin arvioitu, että 40 vuoden kuluessa sademetsät ovat niin kuivia, että kaakaopuiden on lähes mahdotonta tuottaa siellä satoa....

lue lisää

Lautasmalli

Posted by on maalis 27, 2018 in Suklaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Lautasmalli

Lautasmalli

Nykypäivänä puhutaan paljon terveyteen liittyvistä aiheista ja erilaiset ruoat, kuten raakaruoat sekä niin kutsutut superruoat ovat pinnalla. Suomi on aina tunnettu terveellisen ruoan esimerkki maana ja ruokakulttuuriimme kuuluu paljon erilaisia vihanneksia ja yleisesti ottaen Suomalaisen esimerkki lautanen sisältää runsaasti värejä. Mitä esimerkki lautaselta pitäisi löytyä? Perinteisen lautasmallin mukaan lautaselta pitäisi löytyä 50 prosenttia kasviksia, 25 prosenttia lihaa, kanaa tai kalaa ja loput 25 prosenttia perunaa, riisiä tai pastaa....

lue lisää

Raakaruokavalio

Posted by on maalis 17, 2018 in Suklaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Raakaruokavalio

Raakaruokavalio

Raakaruoka nousi suosioon vuoden 2010 jälkeen ja se on tullut suositummaksi vuosi vuodelta. Raakaruoan perusidea on se, että se valmistuu ilman uunia tai hellaa ja siinä suositaan prosessoimattomia raaka-aineita. Vaikka raakaruokaa valmistaisikin hellalla tai uunissa, niin se luokitellaan raakaruoaksi vain silloin, kun se on valmistettu korkeintaan 45 asteiseksi. Hellan ja uunin sijasta raakaruokien valmistuksessa suositaan enemmän sauvasekoitinta tai blenderiä. Erilaiset vihannekset, marjat ja hedelmät luokitellaan raakaruoaksi. Näiden...

lue lisää

Suomalainen keittiö ja perinteisen Suomalaiset ruoat

Posted by on maalis 8, 2018 in Suklaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Suomalainen keittiö ja perinteisen Suomalaiset ruoat

Suomalainen keittiö ja perinteisen Suomalaiset ruoat

Usein ulkomailla matkustaessa kuulee kysymyksen; millaista ruokaa siellä Suomessa oikein syödään ja mikä on perinneruokanne? Ensimmäisenä mieleen tulee, että Suomessa syödään erittäin ravinnerikasta ruokaa ja lautasmallia pyritään noudattamaan pitkälti. Varsinkin kouluissa lautasmallin noudattaminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Mikä se Suomalainen keittiö sitten on? Suomalainen keittiö itsessään on saanut paljon vaikutteita naapurimaiden, Ruotsin ja Venäjän keittiöistä. Suomalaisessa keittiössä paistetaan paljon kalaa, kanaa ja lihaa,...

lue lisää

Kotimaiset superfoodit

Posted by on helmi 25, 2018 in Suklaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Kotimaiset superfoodit

Kotimaiset superfoodit

Kuten superfoodit ovat pinnalla ympäri maailmaa ja puhutaan paljon acai-marjojen, spiruliinan ja macan terveysvaikutuksista. Joskus Suomen luonnossa lenkkeillessä saattaa unohtaa, että kotimaiset superfoodit ovat lähempänä kuin luulemmekaan. Suomen rikas happirikas ja puhdas luonto mahdollistaa monien marjojen sekä vihannesten rikkaan sadon. Suomen puissa kasvava pakurikääpä on jo lyönyt maineensa läpi maailmalla mutta luontomme tarjoaa myös lukuisia muita superfoodeja, joita voi poimia luonnosta tai kasvattaa omalla kasvimaalla. Oman...

lue lisää

Raakasuklaa ja sen käyttö

Posted by on helmi 14, 2018 in Suklaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Raakasuklaa ja sen käyttö

Raakasuklaa ja sen käyttö

Raakasuklaa – raw chocolate Raakasuklaa ponnahti koko kansan tietoisuuteen 2000-luvun alussa. Suurin ero normaaliin suklaaseen on periaatteessa sen erilainen prosessointi. Raakasuklaan valmistuksen aikana kaakaonpapuja ei koskaan lämmitetä yli 42 asteeseen ja näin ollen kaikki mahdolliset terveelliset raaka-aineet, kuten entsyymit, antioksidantit sekä muut ravinteet pysyvät elossa. Normaalin suklaan eli esimerkiksi maitosuklaan valmistamisprosessissa kahvinpavut kuumennetaan 150-400 asteessa ja prosessin tukena käytetään useita kemikaaleja...

lue lisää

Superfoodit – esittelyssä pakurikääpä

Posted by on tammi 24, 2018 in Suklaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Superfoodit – esittelyssä pakurikääpä

Superfoodit – esittelyssä pakurikääpä

Superruoat – Superfood Nykyään paljon keskustelua aiheuttavat superfoodit nousivat kuluttajien keskuuteen 2000-luvulla. Superfoodeilla on kuitenkin jo pitkä historia ja ne ovat olleet keskuudessamme vuosituhansia. Superfoodeiksi luokitellaan ruoat, jotka on valmistettu erittäin ravinnetiheäksi ja usein ne jauhetaan hennoksi jauheeksi. Kyseiset ravinnetiheät ruoka-aineet ovat yleensä tavallisen ruoan ja yrttien sekoituksia. Myös useat luonnosta poimittavat ruoka-aineet, kuten marjat mielletään superruoaksi. Yleisimpiä superruokia ovat...

lue lisää